Analytiker ber Tesla att dumpa Bitcoin för återköp när aktier sjunker tillsammans med MSTRs

Von | 5. März 2021

Goldman Sachs Gary Black stängde sin TSLA-position efter att företaget köpte 1,5 miljarder dollar i BTC och undvek en 28% krasch. Nu uppmanar han företaget att dumpa Bitcoin för återköp av aktier.

Att ha föreslagit att Tesla skulle sälja sin Bitcoin

En före detta CIO för Goldman Sachs drog ett starkt svar på Twitter efter att ha föreslagit att Tesla skulle sälja sin Bitcoin och köpa tillbaka företagets aktier.

Priset på TSLA-aktier har sjunkit 28% från $ 863,42 till $ 621,44, sedan nyheterna kom den 8 februari att Tesla hade gjort ett BTC-förvärv på 1,5 miljarder dollar.

MicroStrategys aktier har gått ännu värre på kort sikt. Företaget, som leds av Bitcoin-tjuren Michael Saylor och precis avslutade sitt senaste förvärv av 15 miljoner dollar i BTC den 3 mars, har nu minskat med 50% från hela tiden 1315 dollar från 9 februari.

Teslas aktiemarknadssvårigheter beror sannolikt på ett antal faktorer. I början av februari rapporterades det att Tesla hade tillrättavisats av den kinesiska regeringen om kvalitetskontrollfrågor efter att ha fått konsumentklagomål. Den bredare aktiemarknaden har också upplevt volatilitet, med S&P 500 ned 4,1% under de senaste 30 dagarna.

Men tweeten från den långvariga Tesla-analytikern Gary Black, som har flera decennier av erfarenhet av ekonomisk förvaltning, utlöste en debatt om Teslas köp av $ 1,5 miljarder i Bitcoin förra månaden hade gynnat investerare.

„Jag vill inte att de ska köpa tillbaka aktier“, säger Twitter-användaren Techgnostik. „Jag vill att de ska investera i tillväxt och tjäna ytterligare en miljard på sin BTC-position.“

Det är inte lätt att fastställa vilken inverkan Bitcoin

Svart motverkades genom att föreslå att TSLA också skulle inkludera fler fondförvaltare med ett återköpsprogram för aktier, med tanke på att det var större värde för investeraren än att köpa BTC „med överskott av kontanter.“

Vissa användare på Twitter var överens om att ett återköp av aktier verkade vara en mer lämplig användning av medel, medan andra kände för mycket uppmärksamhet åt vad Tesla gjorde med 8% av sina kontantreserver.

Det är inte lätt att fastställa vilken inverkan Bitcoin har haft på företagets resultat. Medan MicroStrategys aktiekurs har halverats på en månad, ökar aktierna i MSTR fortfarande 340% (från $ 146,63 till $ 645,66), sedan företaget tillkännagav sitt första köp av 21 454 BTC den 11 augusti 2020. Priset på BTC är för närvarande uppe 310% från samma datum.